multifokális lencsék megszokása

Hogyan szokd meg és használd a multifokális szemüvegedet? Kapsz tőlünk 9 tippet is!

Poszt szerzője ikon

Evelin

|

Poszt készítésének ideje ikon

2023. szeptember 19.

Hogyan szokd meg és használd a multifokális szemüvegedet?

Kapsz tőlünk 9 tippet is!

1. Vásárolj olyan multifokális szemüveget, amely a te igényeidhez és szemedhez lett kiválasztva, ehhez kérd optikusod segítségét, nem mindegyik típus működik tökéletesen mindenhez.

2. Kezdd az új szemüveg viselését reggel, pihent szemre.

3. Ne cserélgesd a régi szemüvegeddel, próbáld leginkább az újat viselni. Csak a legszükségesebb esetben vedd vissza a régit.

4. A kezdeti időszakban óvatos fejmozgásokkal használd, keresd meg az adott távolságra a legkényelmesebb fejtartást, ne aggódj, ez később automatikussá válik.

5. Ha a lencse megfelelően van illesztve a szemedhez, a távoli dolgokhoz az egyenes fejtartás, a közeli látáshoz a kényelmesen, kissé lehajtott fej és lefelé pillantás lesz a megfelelő.

6. Az oldalt elhelyezkedő dolgokra próbálj mindig egy kicsit ráfordulni, és inkább szemből nézni őket, hogy ne zavarjanak a lencse széli részi torzításai.

7. Vigyázz a lépcsőzésnél és az autóvezetésnél, a lépcsőnél érdemes kicsit jobban lehajtanod a fejedet, az autóban pedig kicsit jobban ráfordulni a visszapillantó tükörre.

8. Ha számítógépnél dolgozol, érdemes a monitort olyan magasságba és távolságba helyezni, hogy ez a fejtartásodnak is kényelmes legyen, hiszen ott a multifokális lencsének inkább a közepét fogod használni. De ne feledd, ezek a lencsék nem speciálisan munkatávolságra készülnek.

9. Olvasásnál ne feledd, nem csak a fejedet mozdíthatod, hanem a kezedben lévő olvasnivalót is, kissé emeld magasabbra vagy tedd lejjebb, keresd meg a megfelelő pozíciót és hozd összhangba a a fejtartásoddal. A megszokás alatt ez is rutinná fog válni.

+1 Amennyiben pár hét alatt nem javul a közérzeted a szemüvegben, keress fel minket és kiderítjük mi a baj.