Az egyfókuszú szemüvegek életünk során megjelenő, vagy velünk született látáshibáinkat, fénytörési hibáinkat hivatottak korrigálni, javítani. Az egyfókuszú szemüvegek lehetnek pluszos, mínuszos, cilinderes és prizmás lencsék.

A látásjavító eszközök használata nagy múltra tekint vissza, viszont ezidő alatt a különböző lencsetípusok, melyek különböző fénytörési hibákat korrigálnak, akár rövidlátás, távollátás, cilinderes szem, szemtengelyferdülés vagy öregszeműség a gond, hatalmas gyártástechnológiai fejlődésen mentek keresztül.

A szemüveg készítés folyamatában a precíz, teljes körű látásvizsgálatot követően fontos a szemüveglencse pontos paraméterezése és a megfelelő lencseválasztás a tökéletesen illeszkedő keret kiválasztása mellett.

Egyfókuszú szemüveg készítés

Mit jelent az, hogy egyfókuszú szemüveg?

Az optikai lencsék lehetnek többfókuszúak és lehetnek egyfókuszúak. Az egyfókuszú szemüveget úgy kell érteni, hogy egy adott dioptriát tartalmaz, tehát, ha valakinek szüksége van külön távoli és külön olvasó korrekcióra, akkor egy egyfókuszú szemüveg nem fogja megoldani az éles látását minden távolságra. Erre fejlesztették ki a lencsegyártó cégek a többfókuszú szemüvegeket, vagyis lehet, multifokális / progresszív szemüveg, bifokális szemüveg vagy munkaszemüveg.

Az egyfókuszú szemüveg tökéletes megoldás annak, akiknek:

  • a szeme alkalmazkodóképessége még tökéletesen működik, viszont a távoli látása nem tökéletes, ők általában a „távoli” szemüvegüket, amely egy egyfókuszú szemüveg, tudják használni minden távolságra
  • már más dioptriára van szüksége távolra és közelre, de nem szeretnék egy szemüvegen belül elkészíttetni ezeket, vagy már volt rossz tapasztalatuk a multifokális szemüvegekkel
  • már van multifokális szemüvegük, de bizonyos tevékenységekhez kényelmesebb számukra egy külön egyfókuszú olvasó vagy távoli szemüveg
  • a távoli látásuk tökéletes, csak a közeli apróbb betűkhöz, vagy hosszantartó olvasáshoz szeretnének szemüveget használni
  • nincs szükségük dioptriális korrekcióra, viszont szeretnék szemüket megóvni a hosszantartó monitoros munkavégzés közben, nekik kékfény-szűrős szemüveget dioptria nélküli verzióban tudunk készíteni

Kedvezményes ajánlataink

Egyfókuszú szemüveg akció

Egyfókuszú szemüveg Top ajánlat

Komplett egyfókuszú szemüveg akció, szabadon választható basic keretkollekcióval és 3D látásvizsgálattal.

Felületkezelések és színezés

Minden dioptriás szemüveglencsére, - tekintve, hogy a lencsék alapanyaga műanyag, kerül tükröződéscsökkentő és keményített vagy másnéven karcálló réteg, amely megnöveli a szemüveg élettartamát és komfortosabb viseletet biztosít. Ezen rétegek különböző minőségben és árkategóriákban elérhetőek, de egy biztos, réteg / felületkezelés nélkül ma már egy igényes optikus nem készít szemüveget.

A lencsékre kérhető kékfény-szűrő vagy monitor-szűrő réteg és extra keményítés. Egyedi kérésnek megfelelően a lencsék színezése is lehetséges, különböző árnyalatok és színek választhatóak, akár teljes vagy átmenetes verzióban. Színezést általában dioptriás napszemüvegek készítéséhez szoktak kérni vendégeink, de lehetőség van egy komfort szín elkészítésére is, amely általában egy halvány 10-20%-os szín, amely ad egy kényelmes látásélményt a fényre kissé érzékeny pácienseknek. A gyártott tartományban lévő színek palettája igen bő, így ma már szinte bármilyen szín elkészíthető.

Vékonyítás és egyedi gyártás

Magasabb dioptriák esetén lehetőség van vékonyított lencse megrendelésére, mely nem csak esztétikus megjelenést biztosít viselőjének, de a vastag lencse képalkotási hibái is kiküszöbölhetőek vele. A magasabb kategóriás lencsék gyártása során a lencsék optikai torzításai csökkenthetőek, viselési kényelmük növelhető, köszönhetően az egyfókuszú szemüvegek lencsetervezésében és gyártásában történt előrelépéseknek az elmúlt években.

Hogyan szabjuk személyre az egyfókuszú szemüveglencséket?

Az egyfókuszú szemüvegek esetében is fontos a dioptria mellett, a viselő két pupillája közötti távolság (PD) és a lencsén való kitekintési pont magassága (EP), ami mindenkinél egyedi.

A szemüveg megrendelése során tized milliméter pontossággal határozzuk meg ezen adatokat, hogy a lencse által kapott kép a legtisztább legyen a viselője számára, hiszen a dioptriás szemüveglencsék az optikai középpontjukban képzik a legélesebb képet.

Az alapbeállítások mellett vannak olyan szemüveglencsék melyek más egyedi paraméterek mérését is igénylik.

Nem futószalagon kezeljük vendégeinket

Lencsék kiválasztása

Fontos, hogy a vastag lencsekatalógusból - melyből dolgozunk- a legmegfelelőbb lencsét válasszuk ki. Az egyfókuszú lencsék kínálata is sokat bővült az elmúlt években, így szakmai hozzáértésünkkel, minden páciens számára kiválasztjuk azt a típust, amellyel visszakapja a tisztánlátás élményét. Pácienseink igényeit nagy körültekintéssel mérjük fel, hogy a számukra komfortos megoldást kínálhassuk. Egyedi kéréseket és igényeket figyelembe véve, több lencsegyártó cég kínálatából válogathatunk.

Szakembereink az igényeket felmérve fogják a megfelelő márkát javasolni, legyen szó Zeiss, Essilor, Hoya, Exelens, Rodenstock stb. márkáról.

Keret kiválasztása

Sokan azt gondolják, a szemüvegkeret kiválasztása csak esztétikai kérdés, pedig amellett, hogy divatos, stílusban, színben a viselőjéhez illő keretet választunk, szakképzett látszerész kollégáink az optikai szempontokat is figyelembe veszik. Mekkora a kiválasztott keret, hol tekint ki rajta a páciens, milyen távolságban van a viselő szemétől, milyen lencséhez milyen típusú, formájú keret választható, stb.

Különböző márkák közül válogathatunk, mint például Tommy Hilfiger, Nina Ricci, Escada, Python, Hemme, Spirit, FreeLand, Polar, Bergman, Nordik, Stepper stb.

A keretválasztásban sem hagyunk magadra!

Mennyi idő alatt készül el az egyfókuszú szemüveg?

A különböző egyénre szabott lencséknek különböző gyártási idejük van, típustól függően 1-2,5 hét az elkészítési idő.

Termékeinkre és szolgáltatásainkra 100% garanciát vállalunk.