Mi is az a munkaszemüveg?

A munkaszemüveg lencsék hasonlóan a progresszív lencsékhez egy enyhe dioptria átmenettel ellátott szemüveglencsék. A szemüveglencse felső része típusától függően a monitor távolságára, vagy 2-3 méterre nyújt éles képet, az alsó része pedig az olvasótávolságra, a kézben tartott vagy íróasztalon elhelyezett dolgokhoz.

Beltéri munkára tervezett szemüveglencse, azoknak, akiknek többféle fókusztávolságra szükséges nézniük munkájuk során.

Exelens Office munkaszemüveg lencse akciós áron

Kinek ajánljuk a munkaszemüvegeket?

A munkaszemüveg lencsét azoknak ajánljuk, akik nem szeretnék naponta többször lecserélni szemüvegüket, munkájuk során nem csak 30-40 centiméteres távolságra kell élesen látniuk, hanem azon kívül akár 1-4 méterre is látniuk kell. És mindenkinek, aki egy kényelmesen, rugalmasan használható szemüvegre vágyik és a nap folyamán nem egy konkrét távolságra néz, hanem gyakran változtatja fókusztávolságait a beltéri munkatávolságokban.

A lencsében lévő dioptria átmenet teszi lehetővé, hogy az adott szemüveg több távolságra is éles látást biztosítson. Így nem kell külön monitoros és külön olvasó szemüveget viselni, hiszen egyazon szemüveglencse különböző erősségű dioptriákat tartalmaz. Ez úgy lehetséges, hogy a lencse alsó részétől apró lépésenként a lencse teteje felé haladva (vagy fordítva) változik a lencse törőereje, ezzel kölcsönözve a szem természetes alkalmazkodóképességét.

Munkaszemüveg lencsék típusai:

Degressziós munkaszemüveg lencsék

A munkaszemüvegek legegyszerűbb konstrukciója a degressziós átmenettel gyártott lencsék. A degresszió a lencse alsó részétől, az olvasó dioptriától mínuszos irányba futó átmenet a lencse felső része felé.

Ezek a típusú lencsék általában egy átlagos asztali monitor távolságában és közeli olvasás távolságának intervallumában működnek tökéletesen. Azok számára megfelelő választás, akiknek ezen két távolság élesen látásához már nem elegendő ugyanazon erősségű dioptria, hanem a két távolságra más-más dioptriára van szükségük. A két távolsághoz szükséges dioptria a lencse alsó és felső részén helyezkedik el, a kettő között pedig egy finom átfutás van, így a két távolság között elhelyezett tárgyakat is élesen láthatjuk a lencsével.

Ezeket a típusú lencséket általában könnyen megszokja a viselő, hiszen az átmeneti rész szinte észrevehetetlen a lencsében, egy nagyon lágy, nem sűrű léptekben történő dioptriaváltás van benne. Irodai munkához nélkülözhetetlen szemüvegtípus a 40-50 éves kort elért pácienseknél. Széli részi torzításai nincsenek vagy minimálisak.

Munkaprogresszív lencsék

A munkaszemüveg lencsék következő családja a munkaprogresszív lencsék. Ezeknél a lencséknél a távolabbi zóna nagyobb hangsúlyt kap, így a közeli, 30-40 cm-es távolság mellett az akár 4 méteres távolság is kiélesedik, a kettő között pedig az átmenetnek köszönhetően szintén minden éles marad

Ezen lencsék megrendelése előtt alaposan átbeszéljük a viselővel, hogy beltérben milyen távolságokon belül szeretne élesen látni és annak megfelelően javaslunk szemüveglencse márkát és azon belül munkaporgresszív lencsetípust.

A közeli tárgyakat továbbra is élesen látják a lencse alsó részével, a lencse felső zónájába pedig azt a dioptriát helyezzük, ami a legoptimálisabb a kiválasztott távolságra. A különböző lencsetípusoknál különböző „távolságok” közül lehet választani, míg egyes típusok 2 méterig nyújtanak éles látást, más típusok akár 4 méterig is kifuttathatóak.

Miben különbözik a multifokális vagy progresszív szemüveglencse a munkaszemüveg lencsétől?

A multifokális lencséknek egy speciális homokórához hasonló csatorna lefutása van, míg a munkaszemüvegek típustól függően szélesebb köztes zónával rendelkeznek, hangsúlyozva a közeli zónát.

A munkalencse előnyei:

  • több szemüveget helyettesít
  • a beltéri távolságok és az olvasótávolság között éles látást biztosít anélkül, hogy szemüveg kellene cserélnünk
  • esztétikus viselet
  • a szem természetes alkalmazkodóképességét igyekszik kölcsönözni

MEGSZOKÁSI ÉS ELÉGEDETTSÉGI GARANCIA!

Ne féljen kipróbálni! PRÉMIUM lencséinkre 3 hónap megszokási időt biztosítunk, amelyen belül, ha úgy érzi, nem tudja megszokni az átmenetes kialakítást, akkor kicseréljük Önnek egy olvasó vagy monitoros lencsére.

Kékfény-szűrős munkaszemüveg

A legjobb kombináció.

Napról-napra rohamosan fejlődik körülöttünk a technika, ami magával vonja a digitális eszközök elterjedését. Telefonok, tabletek, számítógépek, a beltéri műfény, LED-világítások körbevesznek minket, melyek kibocsátanak bizonyos hullámhossz tartományú kékfényt. Már nem igazán tudunk olyan helyet, akár legyen szó az iskolákról, az otthonunkról vagy a munkahelyünkről, ahol ne érne minket digitális kékfény. A digitalizált világ igénye egy olyan eszköz, amely megvédi szemünket és idegrendszerünket a mesterséges kékfénytől. A különböző szemüveglencse gyártók hamar felismerték, hogy egy szemüveggel könnyen kivitelezhető ez a védelem a megfelelő gyártástechnológia által.

Kékfény-szűrés elérhető az alaplencse rétegezésével és a lencse alapanyagának megfelelő összetételével.

A szemüveglencsék kékfény-szűrő rétegezése egy halvány sárgás-barnás alapszínt eredményez a lencséken, melynek a kékfény-szűrés mellett egy kifejezetten nyugtató, kontrasztkiemelő tulajdonsága van. Azon páciensek, akik színekkel foglalkoznak munkájuk során, számukra nem megfelelő választás, hiszen a lencse minimális alapszíne is eltolja kissé a színek spektrumait, amely zavaró lehet a pontos színmegítélésében.

Azok a szemüveglencsék, melyek anyagukban kékfény-szűrősek, már közel nem rendelkeznek olyan alapszínnel, mint a rétegezett társaik, így bátran használhatóak, azok számára is, akik színekkel foglalkoznak.

Így vásárlóink választhatnak a kékfényszűrő réteg és a lencse anyagában történő kékfény-szűrés közül.

Kérje munkaszemüveg lencséit kékfény-szűrős opcióval.

Felületkezelések és színezés

Minden dioptriás szemüveglencsére, így a kékfény-szűrős lencsékre is tekintve, hogy a lencsék alapanyaga műanyag, kerül keményített vagy másnéven karcálló réteg, amely megnöveli a szemüveg élettartamát és komfortosabb viseletet biztosít.

Ezen rétegek különböző minőségben és árkategóriákban elérhetőek, de egy biztos, réteg / felületkezelés nélkül ma már egy igényes optikus nem készít szemüveget.

A lencsékre kérhető extra keményítés is, melyeknek garancia ideje is hosszabb és könnyebben tisztíthatóak, a pára hamarabb oszlik fel róluk.

Egyedi kérésnek megfelelően a lencsék színezése is lehetséges, különböző árnyalatok és színek választhatóak, akár teljes vagy átmenetes verzióban. Színezést általában dioptriás napszemüvegek készítéséhez szoktak kérni vendégeink, de lehetőség van egy komfort szín elkészítésére is, amely általában egy halvány 10-20%-os szín, amely ad egy kényelmes látásélményt a fényre kissé érzékeny pácienseknek. A gyártott tartományban lévő színek palettája igen bő, így ma már szinte bármilyen szín elkészíthető.

Vékonyítás és egyedi gyártás

A kékfény-szűrős de erős dioptriás szemüveglencsék ugyanúgy igényelnek vékonyítást, ahogyan a nem kékfény-szűrős lencsék. Ahhoz, hogy egy szép egységes vastagságú szemüveglencsét kapjunk, magas törésmutatójú lencsét javaslunk pácienseinknek, hogy a végeredmény egy esztétikus és torzításmentes szemüveglencse legyen.

A magas törésmutatójú lencsék a vékonyított lencsék, melyek kimondottan magasabb értékű dioptriákhoz lettek kifejlesztve, hogy ezek a lencsék egy vékonyabb keretben is jól mutassanak.

A magasabb kategóriás lencsék gyártása során a lencsék optikai torzításai csökkenthetőek, viselési kényelmük növelhető, köszönhetően az egyfókuszú lencsék lencsetervezésében és gyártásában történt előrelépéseknek az elmúlt években.