Az Izabell Optikában nem csak új szemüvege lesz tökéletes, hanem a régi is!

A szemüveg javítás egy olyan területe az optika szakmának, amely tapasztalatot és ügyességet igényel. Aki szemüveget visel, életében legalább egyszer találkozik azzal a problémával, amikor óvatlanságból vagy a szemüveg hibájából adódóan megsérül, eltörik, elhajlik a szemüveg, vagy leesik róla egy alkatrésze.

Szemüveg javítás az Izabell Optikában

A legfontosabb, hogy ne próbáljuk meg otthon megjavítani!

Nem is gondolnánk, hogy például a szemüvegkeret szárának megragasztása, vagy a csavar menetébe dugott gemkapocs milyen károkat okozhat. Sok esetben ezek az otthon elvégzett félmegoldások, bár ideig-óráig működnek, nem tartósak és megnehezítik a szemüvegkeret helyrehozatalát.

Kérjen szakértő segítséget, hogy szeretett szemüvege újra megfelelően használható legyen.

Optikánk magas tapasztalattal rendelkező kollégákkal működik együtt, ha a szemüveg javításáról van szó. Legyen szó törött szemüvegről, akár fém, akár műanyag, vagy egy elhagyott szárról a megfelelő technikával javítható, pótolható.

A megelőzés...

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a szemüvegek bizonyos időközönként igényelnek egy kisebb-nagyobb szervizt.

Ilyenkor az optikus

  • meghúzza a csavarokat,
  • kicseréli a papucsokat,
  • ultrahangos tisztítást végez a szemüvegen,
  • ellenőrzi a lencsék állapotát,
  • visszaállítja a használatból adódó ferdüléseket.
  • Tisztító eszközöket javasol és segít, hogyan kezeljük szemüvegünket, hogy az hosszú ideig szolgálatunkra legyen.
  • Felhívja a figyelmet az esetlegesen látható hibákra, amelyek hamarosan esetleg töréshez vezethetnek.

Természetesen előfordul, hogy olyan hibával állunk szemben, amely rejtett, szemmel nem látható, ezek általában az anyag öregedéséből fakadóan jelennek meg.

Szemüveg javítás szolgáltatások

Hozza be optikánkba szemüvegkeretét, felmérjük mi a gond és annak megfelelően végezzük el a szemüveglencse cserét, javítjuk, és beállítjuk.

A karcos szemüveg javítása abban az esetben lehetséges, ha csak a felületi réteg sérült és az alap lencse nem, de általában szemüveglencse cserére van szükség.

A orrtámaszok leesése, jellemzően a papucsok szakadása miatt következik be, ezek cseréje könnyen megvalósítható, de mindenképp szakemberre van szükség.

Jellemzően a szemüveg csuklójánál szokott bekövetkezni törés, a szemüvegkeret javítása különböző forrasztási technikával valósítható meg.

Ha szerencsénk van, nem reped vagy törik el a keret, viszont fontos, hogy a szemüveg beállítását mindig szakemberre bízza!.