A szemüveg készítés folyamatában a precíz, teljes körű látásvizsgálatot követően fontos a szemüveglencse pontos paraméterezése és a megfelelő lencseválasztás a tökéletesen illeszkedő keret kiválasztása mellett.

Hogyan szabjuk személyre a szemüveglencséket?

A dioptria mellett, a viselő két pupillája közötti távolság (PD) és a lencsén való kitekintési pont magassága (EP) mindenkinél egyedi.

A szemüveg megrendelése során tized milliméter pontossággal határozzuk meg ezen adatokat, hogy a lencse által kapott kép a legtisztább legyen a viselője számára, hiszen a dioptriás szemüveglencsék az optikai középpontjukban képzik a legélesebb képet.

Az alapbeállítások mellett vannak olyan szemüveglencsék melyek más egyedi paraméterek mérését is igénylik.

Szemüvegkészítés az Izabell Optikában Budapesten

Nem futószalagon kezeljük vendégeinket

Lencsék kiválasztása

Fontos, hogy a vastag lencsekatalógusból - melyből dolgozunk- a legmegfelelőbb lencsét válasszuk ki. Legyen az szférikus, aszférikus, cylinderes, távoli, közeli, multifokális vagy antistressz lencse stb., minden páciens számára kiválasztjuk azt a típust, amellyel visszakapja a tisztánlátás élményét.

Pácienseink igényeit nagy körültekintéssel mérjük fel, hogy a számukra komfortos megoldást kínálhassuk. Egyedi kéréseket és igényeket figyelembe véve, több lencsegyártó cég kínálatából válogathatunk. Szakembereink az igényeket felmérve fogják a megfelelő márkát javasolni, legyen szó Zeiss, Essilor, Hoya, Exelens, Rodenstock vagy egyéb márkáról.

Keret kiválasztása

Sokan azt gondolják, a szemüvegkeret kiválasztása csak esztétikai kérdés, pedig amellett, hogy divatos, stílusban, színben a viselőjéhez illő keretet választunk, szakképzett látszerész kollégáink az optikai szempontokat is figyelembe veszik. Mekkora a kiválasztott keret, hol tekint ki rajta a páciens, milyen távolságban van a viselő szemétől, milyen lencséhez milyen típusú, formájú keret választható, stb.

Különböző márkák közül válogathatunk, mint például Tommy Hilfiger, Nina Ricci, Escada, Python, Hemme, Spirit, FreeLand, Polar, Bergman, Nordik, Stepper stb.

A keretválasztásban sem hagyunk magadra!

Mennyi idő alatt készül el a szemüveg?

A különböző egyénre szabott lencséknek különböző gyártási idejük van, típustól függően a szemüveg készítés 1-2,5 hetet vesz igénybe.

Termékeinkre és szolgáltatásainkra 100%-ig garanciát vállalunk.

Szemüveg választékunk

A multifokális szemüveg azoknak ajánlott, akik nem szeretnék naponta többször lecserélni szemüvegüket. Nem csak távoli és a közeli látásra, hanem köztes távolságra is alkalmas.

Az egyfókuszú szemüveg az életünk során megjelenő, vagy velünk született látáshibáinkat, fénytörési hibáinkat hivatottak korrigálni, javítani.

A cilinderes szemüveg ún. tórikus lencsével van ellátva, a szemüveglencsénkben két különböző tengelyben, két különböző erősségű dioptriát mérhetünk.

A bifokális szemüvegek egyazon lencsén belül tartalmazzák a viselő távoli látásához szükséges és a közeli látásához szükséges dioptriáját.

Új generációs dioptriás napszemüveg készítés, legyen szó mínuszos, pluszos vagy cilinderes dioptriáról. 100%-os UV-védelem, felületkezeléssel és garanciával.

A fényre sötétedő szemüveg esetén a lencse beltérben egy hagyományos szemüveget kölcsönöz, míg kültérben napszemüveg funkciót tölt be.

A kékfény-szűrős monitor szemüvegek használata hosszantartó számítógépes munkavégzés során javasolt, illetve sötétedés utáni kijelző használat esetén fokozottan.

A prizmás szemüveglencsével ellátott szemüveg a rejtett kancsalság okozta panaszok javítására szolgál.

A munkaszemüveg lencse hasonlóan a progresszív lencséhez egy enyhe dioptria átmenettel rendelkezik, mely beltéri munkára van tervezve.