Előfordul, hogy a szemüvegkeret véletlenül a fejünkről a fenekünk alá kerül, ami viszont nem túl komfortos hely számára, így erősen eldeformálódhat. Ha szerencsénk van, nem reped vagy törik el a keret, viszont fontos, hogy a szemüveg beállítását mindig szakemberre bízza!

Elferdült szemüveg beállítása az Izabell Optikában

Ilyen esetekben nagyobb az esélye annak, hogy az adott anyag a visszahajlítást is jól fogja bírni. Egy szemüveg javításban jártas, tapasztalt kolléga kezében, a megfelelő szerszámokkal és technikával a szemüvegkeret visszaállítható még a legextrémebb ferdeségekből is.

Nagyon fontos, hogy ne próbáljuk otthon, magunk visszaállítani, mivel így sokszor nagyobb bajt okozhatunk. A szemüvegkeret erősebb meghajlítása esetén még akár a lencse is berepedhet!

Egy új szemüvegkeret vásárlása esetén találkozhatunk azzal a problémával, hogy a keret már a vásárláskor ferde. Ez annak lehet köszönhető, hogy arcunk sem feltétlen szimmetrikus, és ez az aszimetria bizonyos keret típusok esetén erősebb megmutatkozik, abban, hogy a keret ferde lesz a fejünkön.

Ez kényelmetlenséget okozhat a viselés során és nem is túl esztétikus látvány. A szemüvegkeretek alap beállítását követően, a vásárló fejére kell igazítani a keretet, ez az úgynevezett adaptálása a keretnek, amikor megnézzük

  • a szárakat, melyek a fül mögé kanyarodva tudnak a legstabilabb és kényelmesebb viseletet biztosítani,
  • hogy a keret megfelelő magasságban ül-e a viselője arcán, ha szükséges állítjuk,
  • hogy a keret egyenesen áll-e a viselő arcán,
  • hogy a keret, kellően szoros-e, nem csúszik le, vagy nem szorítja a viselője fejét,
  • hogy jó-e a dőlése a keretnek viselés közben is, hiszen a fülek magassága ezt befolyásolhatja, aminek pedig optikai hatásai lehetnek

Foglald le időpontodat online, 2 perc alatt