Az orrtámaszok leesése, jellemzően a papucsok szakadása miatt következik be. Az anyag elöregszik, elgyengül így a szilikonos papucs elszakad, a műanyag eltörik és leesik.

Szemüveg papucs cseréje az Izabell Optikában

Általában, akkor kerül új papucs egy szemüvegkeretre, ha a régi leesik. Főként ezzel a problémával szoktak hozzánk fordulni ügyfeleink. Ilyenkor a szemüvegkeret megkapja egy pár új orrtámaszát, melyet már valójában hamarabb meg kellett volna kapnia.

Az orrtámaszok a keret többi részéhez képest nagyobb igénybevételnek vannak kitéve, hiszen, azokon támaszkodik a szemüvegkeret súlya. A bőrrel való érintkezésről nem is beszélve.

A papucsok illesztéseinél összegyűlhet a kosz, beülhet az izzadság, a fém és a műanyag érintkezéséből adódóan a papucsok elszíneződhetnek.

Mivel a papucsok szorosan a lencse mellett helyezkednek el, így tisztításuk nehézkes. Emiatt, a papucsokat le szoktuk szedni és amennyiben nincs elszíneződés és sérülés sem látható rajta, kitisztítjuk és visszatesszük a helyére.

Ha viszont az idő vasfoga már meglátszik a papucs színén, esetleg anyagán érezhető, hogy a korábban rugalmas szilikon már megkeményedett, javasoljuk a papucsok cseréjét.

Új az orrtámasz mégis kényelmetlen?

Minden ember orra más és más, így lehetséges, hogy a hagyományos szilikonos papucs is kényelmetlen, hiába puha. Mi lehet a baj?

A fém szemüvegkeretek papucsai egy vékony fémrészhez kapcsolódnak, melyek nagyon jól állíthatóak, alakíthatunk az egymáshoz képesti szélességükön, de még a dőlésükön is.

Sok esetben az orrtámasz beállításával megszűnik a kényelmetlenég, nem minden esetben maga a papucs a probléma, hanem az, hogy nem az orr formájának megfelelően állították be a támaszokat, hogy azok kényelmesen, stabilan, finoman végigfeküdjenek az orron.

Már számtalanszor állítottak az orrtámaszokon mégsem kényelmes?

Szerencsére az optikai piacon többféle formájú, méretű és anyagú papucs kapható. Sokan a kisebb méretű, keményebb műanyag orrpapucsokat kedvelik, viszont a legjellemzőbb, hogy az ügyfelek szilikonos papucsot kérnek a szemüvegkeretükre, mivel ez puhább, kényelmesebb.

Ha a szilikonos papucs is kényelmetlen, a megoldás általában egy nagyobb méretű szilikonos papucs választása, amivel elérhetjük, hogy a szemüvegkeret súlya nagyobb felületen feküdjön el, így kényelmesebbé téve a viseletet.

Ha a nagyobb méretű papucs nem mutatna esztétikusan a szemüvegkereten, akkor az úgynevezett levegőbuborékos papucs szokott megoldást nyújtani. Ennél a típusú papucsnál a szilikon papucs közepében egy levegővel töltött buborék van, mely egy extra puhaságot kölcsönöz viselése közben.

TIPP - Sajnos a kis papucsok sem mindig nyújtanak 100%-os megoldást egy olyan szemüvegkeret esetében, melynek alapból is erősebb súlya, lencsével együtt pedig esetleg még nehezebb, mint mikor még a demo lencsével az ügyfél felpróbálta az üzletben.

Egy könnyű keret esetében pedig előfordulhat, hogy a szemüvegkeret nem megfelelően lett kiválasztva az viselője arcának anatómiai jellemzőihez. Ilyenkor a szemüveg viselése kényelmetlen lehet. Emiatt minden esetben javasolt a szemüvegkeretet szakemberrel kiválasztani az üzletben, kérjük ki véleményét a szimpatikus keretekről és mutassuk meg őket felpróbálva.

Foglald le időpontodat online, 2 perc alatt