Az eltörött szemüvegkeret javítása

A szemüvegkeret törése jellemzően a szemüveg csuklójánál szokott bekövetkezni, hiszen a csavarokat befogó kis pofák a keret legvékonyabb részei a keretnek, melyek folyamatosan mozgatásnak vannak kitéve a szárak nyitása-csukása miatt. A szárakba beépített rugó is kiszakadhat a helyéről. Szerencsére ilyen esetekben a szemüvegkeret javítása orvosolható probléma.

Törött szemüveg javítása az Izabell Optikában

A különböző forrasztási technikáknak hála a törött részek javíthatóak, hagyományos fém keretnél és titán szemüvegkereteknél is.

Ha a keret más részein történik a törés, a finom módszernek köszönhetően esztétikus végeredményt kapunk a forrasztás után is. Ami különösen fontos, például a középrész törése esetén, hiszen, az a kereten leginkább látható rész, így fontos, hogy a forrasztás helye észrevehetetlen legyen.

Színes keret esetén sem kell félnünk a forrasztástól, hiszen a keretek festhetőek, az eredeti színhez leghasonlóbb színnel javítható a sérült rész vagy festhető újra az egész fém keret.

Törött műanyag szemüvegkeret esetén sem kell kétségbeesni, a megfelelő eszközökkel, anyagokkal azok is javíthatóak. A műanyag szemüvegkeret javítása sok esetben nem a legtartósabb megoldás, így mindenképpen szoktunk javasolni más opciót, annak érdekében, hogy a keretben lévő lencse megmeneküljön a kidobástól.

Ne feledjük, a szemüvegkeretek bár nagyon jól javíthatóak, egy forrasztott rész, vagy egy elhajlított rész visszahajlítva már közel sem olyan erős, strapabíró, mint eredeti korában, így bánjunk a javított kerettel óvatosan.

Szemüveg csavarok pótlása

A csavarok kiesése szerencsére egy könnyen korrigálható hiba a szemüvegkereten. Az Izabell optikában számtalan méretű, formájú csavarral dolgozunk, így általában azokat a csavarokat is tudjuk pótolni, melyek nem standard gyártásúak.

Rendszeres szervizzel a csavarok ellenőrzésével megelőzhetjük, hogy váratlanul kipottyanjon a csavar.

TIPP - Ha sűrűn kilazulnak a csavarok, kérjünk az optikustól csavarrögzítőt a menetbe

Foglald le időpontodat online, 2 perc alatt