Mit tehetek, ha kiesett a szemüveglencse a keretből?

Hozza be optikánkba szemüvegkeretét, felmérjük mi a gond és annak megfelelően végezzük el a szemüveglencse cserét, javítjuk, és beállítjuk.

Szemüveg javítás az Izabell Optikában

Teli, körbe keretes szemüvegkereteknél

A szemüveglencsék kiesését többféle probléma is okozhatja. Ha rendszeresen megtörténik, akkor gyanús, hogy az elkészítés során nem megfelelő méretre készítették, így nem tud stabilan illeszkedni a szemüvegkeretbe, legyen szó műanyag vagy fém szemüvegkeretről.

Előfordulhat azonban, hogy bár a méret megfelelő, a keret íve és a lencse íve nem passzol egymáshoz így megint csak nem illeszkedik megfelelően a keretbe a lencse.

Damilos keret esetében

Előfordulhat, hogy a damil kicsúszott a lencsébe vágott nútból, ami így már nem tartotta a lencsét és a szemüveglencse kiesett a keretből, ebben az esetben elegendő azt visszailleszteni a megfelelő eszközökkel. Ha viszont a damil el is szakadt, akkor azt pótolni kell egy megfelelő méretű, új damillal.

Ezeknél a szemüvegkeret típusoknál bár nem látszik, a keret felső részében is elhelyeznek egy damilt, mely más típusú, mint az alsó részen látható damil. Ez a felső damil is kicsúszhat, szakadhat, a probléma megoldásaként ezt minden esetben cseréljük.

Fúrt szemüvegkereteknél

Attól függő a szemüveglencse csere, hogy csavaros vagy stiftes típusú fúrt kerettel állunk szemben.

Csavaros keretek esetében kieshet a csavar, ami úgy már nem tartja a lencsét a megfelelő keretrészhez és kieshet.

Stiftes szemüvegkeretek esetén a stift kilazulhat, kicsúszhat, esetleg elszakadhat, mivel ezek finom műanyagból készülnek. Ha a kilazulás rendszeres, akkor gyanítható, hogy nem megfelelő a furat mérete a lencsében, ez igaz a csavaros keretekre is

Megoldás szerencsére ezekre a problémákra is van, műhelyünkben a különböző javítási módszereknek köszönhetően ezek is orvosolhatóak

Foglald le időpontodat online, 2 perc alatt